Prins Carnavalverkiezing

Sedert het ontstaan van onze carnavalfeesten wordt er een Prins gekozen. Deze zeer begeerde titel kan men bekomen door het meeste stemmen te halen tijdens onze verkiezingsavond in de feesttent. De verkiezingsavond gaat door de Zaterdagavond, de week voor het Carnavalweekend. Jaarlijks komen hier meer dan (twee)duizend mensen hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. Er kan worden gestemd van 19 tot 24u, om 01u wordt de uitslag bekendgemaakt en kan het feest verder uit zijn voegen barsten.

 

 

Meestal staat onze gemeente al op zijn kop enkele weken voor dit verkiezingsfeest, de kandidaten houden immers elk een verkiezingscampagne. Op creatieve wijze slagen ze er ieder jaar in om verrassend uit de hoek te komen. Zo werd onze gemeente meerdere malen omgetoverd tot een kleurenpallet van affiches en borden, werd op de verkiezingsdag aan iedere voordeur in de gemeente een uitnodiging aangetroffen, werd de gemeente wakker in ballonnenland, werd al die jaren ons dorp bevlagd en beplakt.Regelment:
Iedere Zwevezelenaar met een gezonde dosis enthousiasme kan zich voorstellen als Kandidaat Prins Carnaval.
Enkele basisregels :
De aspirant-prinsen moeten Zwevezelenaar zijn én minimum 17 jaar, ze moeten zich de avond van de verkiezing voorstellen in burgerpak.
De kandidaten ontvangen 1 Euro per behaalde stem, met een gewaarborgd minimum van 125 Euro. De ongeldige stemmen worden bij de stemmen van de niet-winnende kandidaat geteld.
Tevens krijgt ieder 350 Euro als tussenkomst in de onkosten voor het drukwerk.
Als prijs ontvangt de verkozen Prins naast bloemen en geschenken ook nog een premie van 125 Euro erbovenop.
Prins en Roosje ontvangen een prinsenmantel en steek en worden de hoofdpersonages van alle Carnavalactiviteiten.
De titel van B.Z. (bekende Zwevezelenaar) krijgen ze er gratis bij.

Iedereen die zich inschrijft, zich bij ons kenbaar maakt, registreert of deelneemt, valt onder de GDPR wetgeving. Die kan je hier nalezen

X